Meshkujt që bëjnë pastrimin e shtëpisë janë më të lumtur dhe më të relaksuar
06/07/2019 Shpërndaje

Meshkujt që bëjnë pastrimin e shtëpisë janë më të lumtur dhe më të relaksuar

Kush do të kishte menduar se burrat që bëjnë punët e shtëpisë ishin më të lumtur se të tjerët? E pra, sipas një studimi të fundit nga Universiteti i Kembrixhit, botuar në librin “Jetët e Gjinisë: Pabarazitë Gjinore në Prodhimin dhe Riprodhimin”, pastrimi dhe gatimi janë aktivitete që i bëjnë ata të ndjehen në paqe me veten, duke i bërë më të lumtur dhe më pak të stresuar.

Studiuesit në të vërtetë mendonin se burrat nuk ishin të gatshëm të bënin punët e shtëpisë. Për rrjedhojë, rezultati i ka surprizuar, pasi gjetjet tregojnë se në shumë familje me të ardhura të dyfishta, punët e shtëpisë janë të shpërndara në mënyrë të barabartë midis burrave dhe grave. Në 9% të familjeve është burri ai që ka më shumë shqetësim për shtëpinë, megjithëse në shumicën e rasteve janë gjithmonë gratë.

Me sa duket, amvisët janë më të mirë se njerëzit dembelë, sepse ata janë më pak në konflikt me shokët e tyre, të cilët janë më të lumtur nëse kanë partnerë bashkëpunues dhe prandaj janë më të prirur për argumente. Në këtë drejtim, një tjetër hulumtim, i botuar në librin Fast-Forëard Family, tregohnte se çiftet më serioze janë pikërisht ato në të cilat burri ndihmon në shtëpi.

E njëjta gjë nuk ndodh me gratë, mirëqenia e të cilëve mbetet e pandryshuar nëse janë burra që kujdesen për pastrimin dhe çështje të tjera. Ndoshta sepse këto të fundit e bëjnë atë me zgjedhje, ndërkohë që gratë janë të detyruara nga rrethanat dhe tradita.

Fakti është se për të jetuar në mënyrë paqësore dhe për të përmirësuar lumturinë e një çifti, burrat duhet të japin një dorë, kjo është ajo që thotë edhe shkenca!

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.