Më shumë se 100 të pastrehë tani kanë punë përmes një organizate në Austin
05/10/2019 Shpërndaje

Më shumë se 100 të pastrehë tani kanë punë përmes një organizate në Austin

Një organizatë jofitimprurëse në Austin, Teksas, po ndihmon të pastrehët të gjejnë punë ndërsa pastrojnë qytetin.

Në Tetor 2018, Fondacioni Other Ones krijoi një program për t’u siguruar të pastrehëve punë që të pastrojnë hapësirën e gjelbër në Austin.

Që nga fillimi i saj, organizata ka siguruar më shumë se 130 punë, ka mbledhur 60 tonë plehra dhe pagoi më shumë se 100,000 dollarë të ardhura për të pastrehët.

“Kur ata hyjnë, ka kaq shumë dëshpërim, aq shumë izolim”, tha Chris Baker, drejtori ekzekutiv i organizatës jofitimprurëse. “Ata bëhen anëtarë të komunitetit tonë dhe pastaj fillojnë të ndërmarrin hapat e nevojshëm për të hyrë në banesa për të marrë punë me kohë të plotë”.

Aktualisht, gati 100 njerëz ulen në listën e pritjeve për të filluar punën në këtë organizatë.

Baker tha se hapi tjetër për të rritur kompaninë përfshin zgjerimin e saj 3 herë sa cc’është tani. Ai shpreson se kjo do të ndihmojë në uljen e listës së pritjes.

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.