KTHIMI NGA PUSHIMET E GJATA? 9 KËSHILLA PËR TË RIFITUAR RUTINËN
29/08/2023 Shpërndaje

KTHIMI NGA PUSHIMET E GJATA? 9 KËSHILLA PËR TË RIFITUAR RUTINËN

Çdo profesionist ka nevojë për kohë pushimi për të ringjallur energjinë, por të riktheheni në rutinën tuaj të punës pas një pushimi apo një periudhe të gjatë pushimi zyrtar mund të jetë sfiduese, sidomos nëse keni shumë mesazhe ose detyra për t’u përballur. Shumë shpejt ajo ndjesi relaksir që fituat nga pauza është zëvendësuar me stres dhe ankth lidhur me të gjitha detyrat që kanë nevojë urgjente për vëmendjen tuaj.

Por dita juaj e parë punës mund të përmirësohet ose të paktën të menaxhohet. Më poshtë, 9 këshilla të Forbes për të rifituar gradualisht ritmin pas pushimeve .

1. Bëni një takim përmbledhës me stafin

Mbajeni një takim për të biseduar me anëtarët më të rëndësishëm të ekipit tuaj. Ky takim është i vlefshëm sepse jep ekipit tuaj mundësinë të përmendë gjëra që mund të kenë humbur në mesazhe. GJithashtu mund të shihni nëse prioritetet kanë ndryshuar. Disa prej tyre mund të jenë zgjidhur ose të kenë humbur rëndësi që prej momentit kur janë dërguar mesazhet e fundit.

2.  Shkruani Qëllimet Tuaja për Javën

Para se të zhyteni në të gjitha email-et dhe mesazhet tuaja, uluni me një letër dhe shkruani qëllimet tuaja për javën. Ato mund të ndryshojnë në varësi të atyre që do të ndodhin më pas.

3.  Fillo duke gjetur “kohën për veten’

Mënyra më e mirë për mua për të përballuar listën e detyrave është të zgjoheni herët dhe të nisni ditën duke u marë me vetenme veten. Të zgjoheni një orë më herët për kryer rutinën tuaj.

4.  Vendosni prioritetet tuaja në listën e detyrave

Jo gjithçka ka nevojë për vëmendjen tuaj—edhe nëse duket sikur sigurisht ka. Mund të lini disa email-e pa përgjigje për muaj të tërë, dhe nuk do të ndryshojë asgjë për biznesin tuaj. Kështu që mos harroni rregullin 80/20: 80% e rezultateve vijnë nga 20% e përpjekjeve.

5.  Një ditë kushtojani  vetëm kapjes së ritmit.

Kjo do të thotë të mos caktoni asnjë takim për ditën e parë. Kjo ju jep mundësinë të zbrazni emailet e të mos lini mesazhe në pritje.

6.  Kushtojini kohën çdo pune

Planifikimi paraprak është çelësi. Ndani detyrat në grupe dhe jepini çdo detyre kohën e vet jo duke lënë përgjysmë njërën që të nisni tjetrën sepse kërkojnë procese mendore të ndryshme secila.

7.  Fillo punët më “ të frikshme”

Të fillosh përsëri në punë pas një pushimi të gjatë mund të jetë e frikshme. Nëse luani një rol kyç në kompani, mund të përballesh me stiva të mëdha të detyrave që të gjitha duket se janë të urgjenta dhe të rëndësishme. Një nga këshillat e mia më të mira për t’ju ndihmuar të përballoni të gjitha këto detyra të punës në ditën tuaj të parë është të filloni me detyrat më të frikshme të parat.

8.  Evitoni takimet gjatë pjesës së parë të ditës

Këshilla më e mirë që kam për të filluar fort pas ditës së parë të kthimit nga pushimi është të evitoni planifikimin e çdo takimi për të paktën gjysmën e parë të ditës. Përgjigjuni për gjërat më urgjente të parat, dhe pastaj krijojeni një plan për të trajtuar pjesën tjetër gjatë ditës ose javës. .

9.  Merrni Kohën Tuaj

Mos përpiquni të përballoni të gjitha njëkohësisht. Marrni ditën e parë për të trajtuar pjesën më të rëndësishme të ditës tuaj. Mos neglizhoni asnjë aspekt të kujdesit personal, si ushtrimi i mëngjesit ose konsumi I kafes tuaj të preferuar

Lajmin e plotë të Forbes e lexoni këtu.

© 2023, Pozitivi. All rights reserved.