Kolumbianët mbollën 200,000 pemë brenda një dite
04/09/2019 Shpërndaje

Kolumbianët mbollën 200,000 pemë brenda një dite

Si pjesë e strategjisë së ripyllëzimit për të mbjellë 180 milion pemë në vend gjatë katër viteve të ardhshme, kolumbianët mbollën 200,000 pemë në një ditë.

Përmes farërave të Bosques de Vida, 200,000 pemë u mbollën në të gjithë departamentin, falë punës së përbashkët midis komunitetit dhe autoriteteve mjedisore, lokale dhe rajonale të Antioquia.

Pakti i Kapitalit për të mbjellë 180 milion pemë në vend gjatë katër viteve të ardhshme. Më shumë se 400 njerëz u bashkuan në mbjelljen e 200,000 pemëve në 125 komuna.

“Sot në mbjelljen e Antioquia u mbollën 200,000 pemë dhe në dy muaj do të jemi në gjendje të mbjellim 400,000 më shumë”, tha Ricardo Lozano, Ministri i Mjedisit.

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.