Archive

Në ëndrrat e kthjellta, ëndërrimtari e kupton se po ëndërron, ndërsa qëndrojnë në gjumë. Cila është shkenca që qëndron pas këtij fenomeni ndërgjegjës intrigues? Në mënyrë tipike, kur ëndërrojmë, nuk jemi të vetëdijshëm se po ëndërrojmë dhe ngjarjet, personazhet dhe

Kemi dëgjuar shumë probleme për spitalet, mjekët dhe shërbimin shëndetësor. Shpesh jemi të prirur të dëgjojmë vetëm negativen, dramatiken, shokuesen dhe gjërat e mira t’i kalojmë pa i vënë re. Nuk besoj se keni dëgjuar ndonjë falenderim në media për ndonjë

Luani dhe Alberti nuk e kanë fshehur besimin e tyre mysliman. Ata nuk janë të krishterë, por kur panë kishën e San Rocco në Pratola Pelignaro, ku njerëzit nuk kishin kushte për të qëndruar, nuk qëndruan indiferentë. Zoti është vetëm

Atleten e njohur shqiptare Luiza Gega e ka ndjekur suksesi i rradhës. Gega arrin të kualifikohet për në finalen e 3000 m me pengesa në Botërorin e Atletikës që ka filluar në Doha të Katarit. Ajo është shqiptarja e parë

Një studim global mbi qëndrimet ndaj çmendurisë ka treguar se dy të tretat e njerëzve besojnë se është një rrezik natyror i plakjes. Çdo 3 sekonda, dikush kalon në çmenduri diku në botë. Vetëm në Shtetet e Bashkuara, 5.8 milion

Një mësues në Kentucky është vlerësuar sepse ka mbajtur në shpinë një nxënës me aftësi të kufizuara gjatë udhëtimit në këmbë. Klasa e katërt në Shkollën Fillore Tully ishte duke u përgatitur për të shkuar në një udhëtim javën e

Për tre dekadat e fundit, shkencëtarët në Finlandën Lindore kanë studiuar efektet e banjës së saunës mbi mijëra burra dhe gra dhe kanë zbuluar disa tendenca të mahnitshme. Më konkretisht, ky hulumtim, i njohur si Studimi i Faktorit të Riskut

Hulumtimet e mëparshme kanë treguar që mirësia mund të ndikojë pozitivisht në jetën tonë, shëndetin e përgjithshëm dhe madje edhe jetëgjatësinë tonë. Ka mënyra të tjera të panumërta që aktet e ndryshme të dhembshurisë dhe ndryshimet e stilit të jetës

Për të fituar zemrën e tij do të “luftojnë” 21 vajza, në emisionin i cili fillon të emetohet më 21 tetor. Nga sot edhe zyrtarisht: Patrik Haziri është kavalieri i trëndafilave i edicionit të tetë të emisionit shumë të shikuar

Fëmijët e çdo brezi, mbase të shtyrë pak nga prindërit apo gjyshërit, nuk i shpëtojnë dot pyetjes “Çfarë do të bëhesh kur rritesh?”. Thënë kjo, të rrallë janë ata që, të paktën një herë të vetme,  nuk e kanë shprehur