Greta, një vit më parë ishte vetëm, sot grevë me miliona njerëz. Fotografia që tregon se si një person mund të bëjë ndryshimin
23/09/2019 Shpërndaje

Greta, një vit më parë ishte vetëm, sot grevë me miliona njerëz. Fotografia që tregon se si një person mund të bëjë ndryshimin

Greta, një vit më parë ishte vetëm, sot grevë me miliona njerëz. Fotografia që tregon se si një person mund të bëjë ndryshimin

Ulur në tokë me gërshetat e saj dhe pranë posterit që të gjithë e njohim mirë sot, i cili njofton të premten e grevës së klimës. Fotografia e aktivistes Greta Thunberg e marrë gjatë grevës së saj të parë në gusht 2018 është bërë virale dhe na tregon, me një klik të vetëm, fuqinë e ndryshimit.

Imazhi i marrë nga Louise Macdonald, Drejtori i Përgjithshëm i shoqatës së të rinjve skocez Young Scot, është shpërndarë 58 mijë herë, duke u bërë kaq viral ndërsa greva e klimës globale është në proces, greva e dytë botërore që vjen si rezultat i lëvizjes së të Premtes për Ardhmërinë e cila po përfshin 150 Vendet e botës.

Drejtimi i mobilizimeve është Greta Thunberg, vajza suedeze që foli para botës së madhe duke thënë “ne jemi duke vjedhur të ardhmen” dhe duke u kërkuar institucioneve masa konkrete për të ndaluar ndryshimin e klimës.

E takuam në Gusht 2018, falë kësaj fotografie, kur ishte ulur në tokë me kapakun e saj të leshtë dhe gërshetat, ajo ishte në grevë para Parlamentit të Stokholmit dhe këmbëngulja e saj, mes kritikës dhe aprovimit, është bërë një pikë referimi për mijëra të rinj dhe fjalët e tij janë dëgjuar nëpër botë.

“Nuk do të ndalem. Jo derisa emetimet e gazit serë kanë rënë nën nivelin e alarmit”, tha aktivisti.

Greta u zgjodh “Gruaja e Vitit” në Suedi, kandidate për Çmimin Nobel për Paqen dhe pas fjalimit të saj në samitin e klimës së Kombeve të Bashkuara në Poloni dhe në forumin e Davos, ajo filloi të udhëtonte në botë për të promovuar nisma të klimës.

“Unë e gjej këtë imazh kaq tepër lëvizës”, shkroi Macdonald. “Në vetëm një vit, ajo ka krijuar një valë që do të ndryshojë botën. Asnjëherë nuk duhet të nënvlerësojmë fuqinë e një të riu “.

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.