KRYESORE

Buxheti i vitit 2018 për arsimin i përkthyer në shifra konkrete sa i takon një nxënësi përkthehet në: Buxheti i vitit 2018 për arsimin i përkthyer në shifra konkrete sa I takon një nxënësi përkthehet në: 65 mijë lekë në

Investimi kryesor që qeveria shqiptare do të bëjë në arsim do të jetë dhënia e pagave të mësuesve. Në fakt 85 % e buxhetit të vitit 2018, do të shkojë për dhënien e këtyre pagesave dhe vetëm 15 % mbeten

Një familje shqiptare si shumë të tjera ka emigruar drejt Gjermanisë për të ndërtuar një jetë të re.  Xhezo Ajazaj, 31 vjeçari shqiptar ka 3 vite që jeton në Gjermani me vajzat dhe bashkëshorten, dhe është përshtatur mjaft mirë. Pavarësisht

Një vajzë e magjepsur pas policëve, vendos t’ju kthejë reston për kujdesin që ata tregojnë ndaj zonës ku ajo dhe familja e saj jeton, çdo ditë. Shumë fëmijë i kursejnë paratë e tyre për të shkuar tek lojërat ose për

Tetë-vjeçarja Heidi VanSumeren humbi të gjithë materialet e saj të leximit muajin e kaluar kur një zjarr shkatërroi shtëpinë e tyre në Parma të Miçiganit. Sipas nënës së saj, Beth VanSumeren, vajza në klasën e dytë u shkatërrua nga humbja,

Çereku i popullsisë shqiptare jeton jashtë vendit, gati 40%. Sipas të dhënave të bëra publike nga OKB dhe me përpunimin e PeëResearchCenter është hartuar harta globale e origjinës dhe destinacioneve të emigrantëve kudo në botë, shkruan pozitivi.org. Në vitin 2015,

Gjesti i një çifti shqiptar që jeton në Itali është përhapur masivisht në rrjete sociale. Një e moshuar ka shkuar në supermarket të blejë ushqim vetëm për macen për shkak se nuk ka pasur të holla të përballojë më shumë.

Dimri në disa fshatra ka trokitur shumë herët. Në zonën e Kukësit vendi është zbardhur nga reshjet e dëborës, duke mbuluar çdo gjë. Në pamje të parë përcillet bukuria e kësaj stine, me të bardhën ngjyrën që duket se mbulon

Shqiptari që shpëtoi një grua teksa mbytej në Londër, merr titullin “James Bond 2”… Ai është shndërruar në hero në Britaninë e Madhe pasi shpëtoi një grua që po mbytej në lumin Tamiz. Mësohet se 21 vjeçari me origjinë shqiptare

“Po…! Personat me sindromën down kanë ekzistuar që nga fillimi i njerëzimit, vetëm mbas viti 1866 janë përshkruar në literaturën shkencore”, shprehet mjeku anglez Dr.Longdon Down. Sindromi Down nuk është një sëmundje por është kusht gjenetik, diçka me të cilën