Arkivi më i madh i Holokaustit në botë po i bën të disponueshme regjistrimet për të gjithë
30/10/2019 Shpërndaje

Arkivi më i madh i Holokaustit në botë po i bën të disponueshme regjistrimet për të gjithë

Për vite me radhë, Arkivi Arolsen ka mbledhur dhe vendosur më shumë se 30 milion dokumente.

Arkivi Arolsen, i cili është arkivi më i madh në botë mbi viktimat e Holokaustit, kohët e fundit u bashkua me Ancestry.com për të dixhitalizuar dhe publikuar të dhënat e tyre në internet.

Dokumentet përfshijnë gjithçka nga listat e personave; regjistrat e njerëzve që jetojnë në Gjermani të cilët u persekutuan nga institucionet publike dhe korporatat; dhe madje edhe informacione për varrosjet.

Të dhënat tani janë të shikueshme në faqen e internetit të Ancestry, në mënyrë që ato të ruhen dhe të vihen në dispozicion për brezat e ardhshëm.

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.