27-vjeçarja, femra e parë që ka vizituar çdo vend në kohë rekord
13/06/2019 Shpërndaje

27-vjeçarja, femra e parë që ka vizituar çdo vend në kohë rekord

Cassandra De Pecol është një udhëtare 27-vjeçare nga Connecticut, i SHBA. Ajo i vuri vetes objektiv për t’u bërë gruaja e parë që do të udhëtojë në të gjitha 193 shtetet sovrane duke përfshirë Kosovën, Tajvanin dhe Palestinën.

Kjo grua epike e arriti qëllimin e saj dhe duke vepruar kështu vendosi rekordin botëror duke vizituar të gjitha vendet për një kohë të shkurtër. Thyerja e rekordeve të mëparshme ka qenë në më shumë se gjysmën e kohës! Kjo aventurë i mori asaj në total 18 muaj dhe 26 ditë.

Ajo e quajti turin e saj “Expedition196” dhe u mbulua kryesisht nga sponsorët. Gjë e mirë, sepse ishte mjaft aventurë e kushtueshme. I gjithë udhëtimi i kushtoi asaj rreth 198,000 $.

Cassie udhëtoi në emër të Institutit Ndërkombëtar për Paqe si ambasadore e tyre dhe duke cituar “pavarësisht nga ajo që mund të mendoni, kjo ekspeditë nuk ka qenë e lehtë”. Qëllimi i institutit ishte promovimi: “mobilizimi i industrisë së udhëtimeve dhe turizmit si një forcë udhëheqëse për zvogëlimin e varfërisë “.

[su_custom_gallery source=”media: 13269,13270,13271,13272,13273,13274,13275,13276″ link=”image” width=”250″ height=”750″ title=”never”]

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.