Archive

Një shkrimtar i panjohur që godet në shenjë me herën e tij të parë. Ëndrrat, shpresat dhe aventurat e një shqiptari në Itali, janë historia personale në librin që po fikson italianët që nga muaji janar, kur historia personale pa dritën e botimit. Autori Eltjon Bida është 41-vjeçari i lindur në fshatin e vogël Bashkim të Fierit, që sot po intervistohet nga emrat e njohur të medias italiane për historinë e jetës që e rrëfen në librin autobiografik “C’era una volta un clandestino” (Na ishte një herë një klandestin). Udhëtimin me gomone dhe gjithë aventurat e një 17-vjeçari që në Shqipëri s’përfundoi dot gjimnazin, por që sot flet 6 gjuhë të huaja,  i zbulon në këtë intervistë të pare për “Panorama Plus”. Gjatë intervistës është shprehur se Libri filloi që nga dita që u nis për në Itali.  “Domethënë tregoj marrëveshjet që unë edhe im atë bëmë atë ditë me kontrabandistët. Unë në fillim provova të nisesha me dokumente false, por dështova. Në të njëjtën ditë kur më kthyen mbrapsht, i thashë babit që unë në fshat nuk kthehesha më. Do provoja të nisesha

72-vjeçarja Linda Nall kishte bërë gjithçka në përpjekje për të gjetur një dhurues veshkash. Ajo kishte krijuar një faqe në Facebook, madje kishte lënë edhe një shënim në oborrin e shtëpisë ku bënte apel për një donator me grupin e

Më shumë se 70 vjet pasi shërbeu në Luftën e Dytë Botërore si një bombardues dhe pilot për Forcat Ajrore të Ushtrisë, Walter Kloç udhëtoi rreth 1.500 milje për të marrë pjesë në diplomimin e nipit të tij Joseph, nga

Hulumtimet kanë treguar se të shikosh imazhe paqeje, mirësie dhe dhembshurie ka një ndikim të madh në lumturinë dhe mirëqenien e një personi prandaj fotografët nga e gjithë bota tani janë duke u kërkuar që të ndani fotot e tyre

Dhuna ndaj grave dhe vajzave (DhNGV) është një shkelje e përhapur e të drejtave të njeriut dhe një problem global. Një raport kërkimor mbi dhunën ndaj grave dhe vajzave në Shqipëri i realizuar në 2018 përfshiu një vrojtim kombëtar të

Fundin e ditës mezi e shoh, madje më ngjason si ato ëndrrat ku ti vrapon e vrapon e këmbet kanë mbetur sërish në vend. Një maratonë përpjekjesh, mpleksur me përgjegjësi, orare, afate, nxitim, marrje fryme… Fundin e ditës mezi e

Por për të besuar se amësia është puna më e rëndësishme në botë, ju duhet të besoni se fëmija juaj është personi më i rëndësishëm në botë. Kjo këshillë vjen nga një nënë e re e suksesshme në karrierë e