Uji një sekret i lumturisë? Studimi: Ata që pinë shumë në ditë ndjehen më të lumtur
08/10/2019 Shpërndaje

Uji një sekret i lumturisë? Studimi: Ata që pinë shumë në ditë ndjehen më të lumtur

A është pirja e ujit një sekret për t’u ndjerë i lumtur? Ndoshta jo, por ky studim i ri thotë se mund të jetë tregues i lumturisë së një personi.

Një studim i ri i 2,000 amerikanëve që u pyetën se sa ujë konsumonin mesatarisht, zbuloi se ata kishin tre herë më shumë të ngjarë të ndjeheshin “shumë të lumtur” nëse raportonin se pinin ujë  mjaftueshëm.

Rezultatet treguan se 67% e të anketuarve që pinin ujë “më shumë se sa duhet” e vlerësuan veten si “shumë të lumtur”, ndërsa vetëm 21% e atyre që thanë se “nuk pinë ujë mjaftueshëm” thanë se janë “shumë të lumtur”.

Statistikat dolën në një sondazh të realizuar nga OnePoll në emër të O. Vine. Ai zbuloi gjithashtu se mesatarja amerikane pi pothuajse pesë gota ujë në ditë, me të anketuarin mesatar që beson se “sasia e rekomanduar” e ujit në ditë është vetëm pesë gota deri në tetë (shumica e ekspertëve besojnë se duhet të pini tetë).

Edhe një herë, ata që pinin më shumë gota ujë në ditë kishin më shumë të ngjarë të vlerësonin veten si “shumë të lumtur”.

“10 gota ujë në ditë” ishin statistikisht më të predispozuara të ishin “shumë të lumtur”, rreth 80% e tyre thënë kështu, ndërsa 18% zgjodhën “disi të lumtur”.

Për shembull, nga ata që pinin dy gota në ditë, vetëm 34% ishin në gjendje ta quanin veten “shumë të lumtur”, dhe nga ata që pinin katër gota, 45% ishin “shumë të lumtur”.

Dhe grupi më i mundshëm për ta vlerësuar veten si “jo shumë i lumtur” ishin ata që pinin zero gota ujë në ditë, dhe rreth 24% përgjigjen në këtë mënyrë.

Jo vetëm kaq, por ata që pinin 10+ gota në ditë, gjithashtu kishin shumë të ngjarë ta vlerësonin veten si “shumë energjik” (82%), dhe gjithashtu me shumë mundësi do ta vlerësonin veten si “shumë të suksesshëm” (67%).

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.