Tag "te rinjte"

Sipas një raporti të publikuar nga Gallup dhe Fondacioni Walton  për Familjen të rinjtë e Gjeneratës Z, (Gen Z) sot kanë më shumë probleme me shëndetin mendor. “Vetëm 47% e amerikanëve të Gen Z po gëzojnë rininë e tyre –

Durrësi, një qytet bregdetar me histori të gjatë dhe kulturore të pasur, po ballafaqohet me një sfidë të madhe: largimin masiv të të rinjve dhe plakjen e popullsisë. Të dhënat tregojnë se gjatë viteve të fundit, gjeneratat e reja kanë

Një anketë e zhvilluar nga Kongresi Rinor Kombëtar në bashkinë e Korçës ka zbuluar disa gjetje interesante në lidhje me përdorimin e energjisë së rinovueshme dhe ndërgjegjësimin mjedisor në këtë rajon. Anketa u realizua nëpërmjet një platforme online dhe morën

Punësimi i të rinjve është një problematikë globale, por fenomeni bëhet akoma më shqetësues sidomos në qytete të vogla si Kukësi në Shqipëri. Mungesa e bizneseve prodhuese dhe fasonërive, bën që në Kukës aktivitetet e biznesit të jenë të përqëndruara

Në botë, shifrat e shfrytëzimit të fëmijëve për punë janë të tmerrshme. Mbi 215 milionë djem dhe vajza përballojnë punën e rëndë, ndërsa rreth 115 milionë prej tyre jetojnë në kushte të rrezikshme. Sipas të dhënave të INSTAT (2015), Shqipëria

Që prej nisjes së pandemisë Netflix është bërë shoku ynë i ngushtë. Izolimi në shtëpi për shkak të pandemisë, ka rritur jashtëzakonisht numrin e përdoruesve të kësaj platforme. Nëse jeni duke kërkuar ndonjë serial interesant për të shikuar, propozojmë këto