Shkencëtarja shqiptare që merret me studimin e inteligjencës artificiale              
03/06/2019 Shpërndaje

Shkencëtarja shqiptare që merret me studimin e inteligjencës artificiale              

Shkencëtarja shqiptare Dr. Loina Prifti është e përqendruar në studimin e inteligjencës artificiale dhe zhvillimet teknologjike të së ardhmes. Si kërkuese shkencore në Universitetin Teknik të Mynihut, Gjermani, ajo ka botuar disa artikuj shkencor me fokus zhvillimet në botën digjitale.

Dr. Prifti është hulumtuese në Katedrën e Informacioneve në Universitetin Teknik të Mynihut (TUM) në Gjermani. Shqiptarët tashmë e kanë dëshmuar veten nëpër fusha të ndryshme brenda dhe jashtë vendit.

Për Loinën ka shkruar edhe Ministri i Shtetit për Diasporën Pandeli Majko ndërsa e ka quajtur si një nga shqiptaret për të cilën duhet të ndihet krenar vendi ynë.

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.