Sfidoi gjenetikën, 77 vjeçari është njeriu më i vjetër në Evropë me sindromën Down
20/09/2019 Shpërndaje

Sfidoi gjenetikën, 77 vjeçari është njeriu më i vjetër në Evropë me sindromën Down

Me kalimin e viteve ai nuk e ka humbur buzëqeshjen e tij të mrekullueshme dhe dëshirën për të kërcyer. Le të flasim për Georgie Ëildgust i cili, në moshën 77 vjeç, është njeriu më i vjetër në Britani dhe në Evropë me sindromën Daun. Sekreti i tij? Një dietë e shëndetshme dhe shumë aktivitet fizik.

Kur ai lindi, mjekët ishin betuar se nuk do ta kalonte adoleshencën, por Georgie, i cili është një gjysh i bukur në pension dhe ish kopshtar, ka treguar të kundërtën, duke kapërcyer shumë stereotipe dhe paragjykime.

“Ai kishte një fëmijëri kaq të bukur”, tha mbesa e Ëildgust, Nikki Ëright.

Në fakt Georgie u rrit duke u thënë: “ju mund të bëni diçka” dhe ndryshe nga kaq shumë fëmijë që ishin mbyllur në institucione dhe blloqe në atë kohë, ai qëndroi me familjen e tij që e shtyu të bënte gjithnjë e më shumë. Si çdo fëmijë, Xhorxh luajti me fëmijët në lagjen e tij.

“Askush nuk e ngacmoi kurrë, në fakt të gjithë e morën nën krahun e tyre dhe u kujdesën për të,” tha mbesa e tij.

Sot ai jeton në një komunitet prej 12 personash dhe vazhdon të kërcejë. George është i dhënë pas akullores. Gjithmonë është në një humor të mirë sepse është mësuar të jetë gjithnjë në kontakt me të tjerët dhe muajin e kaluar festoi ditëlindjen e 77-të me miqtë dhe familjen.

“Ne të gjithë jemi shumë krenarë për të. Është e jashtëzakonshme për të që të arrijë në këtë moshë. Gjyshja ime kishte thënë se ai nuk do të jetonte përtej moshës dhjetë vjeç, për shkak të sindromës së tij Doën. Por ata gabuan. Shikojeni tani”, tha mbesa.

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.