Manipulimi nga shefat e punës
20/05/2019 Shpërndaje

Manipulimi nga shefat e punës

Eprorët tuaj në punë përdorin shumë strategji të ndryshme komunikimi, por qëllimi pas shumë taktikave është i njëjtë: të prioritizoni kompaninë, ndoshta mbi çfarëdolloj interesi tjetër.

Ju mund t’i merrni këto mesazhe nga shefi, i cili po përpiqet t’ju tërheqë që të punoni më gjatë. “Puna është familja jote”. Përdorimi i gjuhës intime të familjes është një mesazh i zakonshëm që punëdhënësit e thonë për të siguruar përkushtimin ndaj kauzës së tyre. Nëse shefi është si familja juaj e dashur, atëherë ju keni më pak gjasa të flisni kundër çdo praktike jo etike të biznesit apo vendimeve të këqija që kompania bën.

Ky është mesazhi personal që Billy McFarland, bashkëthemeluesi i festivalit famëkeq Fyre, u dha punonjësve të tij kur u përpoq t’i mbajë ato duke punuar pasi praktikat e tij mashtruese u ekspozuan. Siç tha një nga punonjësit e tij duke e rrëfyer bisedën, “Ne nuk jemi një familje. Nuk do të më thuash asgjë! Ju keni shkelur plotësisht të gjithë besimin që kishim në produkt, në kompani, në markë dhe tek ju”.

“Unë kam nevojë që ti të jesh në dispozicion në çdo kohë”. Përparimet në teknologji nënkuptojnë se ne mund të punojmë nga kudo, por dobësitë e kësaj janë që disa shefa mendojnë se mund të punoni gjithmonë. Një studim i vitit 2017 nga Akademia e Menaxhimit zbuloi se punëtorët shpenzonin mesatarisht tetë orë shtesë në javë duke u marrë me punën, jashtë orarit zyrtar.

Ju keni të drejtë të kaloni kohë të lirë larg mundësive të punëdhënësit tuaj. Franca e ka formalizuar këtë besim në legjislacion. Sipas ligjit “të drejtën për shkyçje”, kompanitë me më shumë se 50 punonjës duhet të sigurojnë orë kur stafi mund të injorojë emailet e biznesit.

“Gjithçka është në rregull”. Një nga bosët më të keq është shefi i cili nuk është atje. Ata mund të jenë fizikisht të pranishëm, por ato mungojnë psikologjikisht nga detyrat e tyre si udhëheqës. Ata ofrojnë lëvdata të paqarta, por nuk ka reagime që ju të mësoni. Ata thonë se kompania po bën mirë, madje edhe kur të dhënat tregojnë të kundërtën.

“Ky nuk është problemi im”. “Ky nuk është problemi im” është një frazë demoralizuese kur e dëgjon, sepse ju tregon se shefi nuk interesohet për t’ju ndihmuar, tha Randy Conley, një nënkryetar i shërbimeve të klientit dhe udhëheqës i praktikës së besimit në kompanitë Ken Blanchard.

“Këto sjellje heshtin punonjësin dhe i dekurajonë nga sjellja e problemeve të mëtejshme ose çështjeve në vëmendjen e shefit, gjë që rezulton në një zvarritje në performancë dhe efikasitet, sepse problemet kronike mbeten të pazgjidhura”, tha ai.

“Kjo është mënyra si e kemi bërë gjithmonë”. Kur shefi ju thotë se kjo është mënyra si zakonisht gjërat shkojnë, ata po sinjalizojnë se nuk janë të hapur ndaj ideve të reja dhe nuk duan që ju të ofroni një përgjigje sfiduese.

“A nuk jeni dakord?”; “A nuk jeni dakord?” Është një frazë që liderët mund të arrijnë deri në fund të një vërejtjeje që me sa duket të ftojnë në diskutim, ndërsa në të vërtetë sigurimi i diskutimit nuk ndodh.

“Në bazë të pozitës dhe titullit të tyre, udhëheqësit kanë më shumë pushtet në marrëdhëniet e shef/punonjës”, tha Conley. “Duke thënë ‘A nuk pajtoheni?’ automatikisht e vë punonjësin në një pozitë të pakëndshme ose të zgjedhë të bjerë dakord me shefin edhe nëse nuk e është dakord me të, ose te përballet me shefin në mosmarrëveshje”.

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.