“Faqja më shqetësuese në Internet” që mund të gjejë çdo fotografi që ekziston për ju
08/09/2023 Shpërndaje

“Faqja më shqetësuese në Internet” që mund të gjejë çdo fotografi që ekziston për ju

Nuk ka dyshim se bota e teknologjisë po përparon në nivele të jashtëzakonshme, duke përfshirë inteligjencën artificiale.

Megjithatë, disa nga rezultatet janë vërtet frikësuese.

Chatbotët po kërkojnë qasje në kodet bërthamore, ndërsa të tjerë janë duke u përpjekur të bindin njerëzit që bisedojnë me ta të ndahen nga partnerët e tyre duke pretenduar se ata nuk duan vërtet njëri-tjetrin.

Një njeri madje arriti të gjenerojë një kopje të zërit të tij me inteligjencën artificiale dhe tregoi se si mund të përdorej për të hyrë në llogarinë e tij bankare me detaje personale shumë të thjeshta.

Pastaj, natyrisht, ka shqetësime se cilat punë AI do të vjedhë nga njerëzit.

Por një faqe kërkimi e imazheve që përdor inteligjencën artificiale është kritikuar si ‘faqja më shqetësuese e AI në internet’, dhe quhet PimEyes.

PimEyes

Premisa themelore është që ju jepni faqes një foto të juaj dhe ajo kërkon në internet për të identifikuar çdo foto tjetër të juaj që është në internet, kështu që në teori mund të shihni të gjitha vendet në internet ku ka imazhe të juaj.

Disa mendojnë se kjo mund të jetë një mjet i shkëlqyeshëm për të kontrolluar përdorimin e imazhit tënd në internet, ndërsa të tjerë kanë thënë se do të ishte ‘ëndrra e një stalker-i’.

Duke përdorur shërbimin e tyre falas dhe një foto të marrë me shpejtësi me kamerën e kompjuterit të punës sime, faqja dha gjashtë imazhe.

Dy e para ishin foto të mia, ndërsa gjashtë të tjera ishin imazhe të të tjerëve që ndanin disa tipare të ngjashme fytyrës, kryesisht vetullat dhe mjekrën.

PimEyes dhe AI i tyre kishin gjetur këto dy foto të mia brenda tre sekondave pasi shikonin fytyrën time, dhe kjo ishte në versionin falas që nuk më tregoi nga vijnë fotografitë.

Me një version me pagesë, faqja interneti mund të kryejë një kërkim më të thellë dhe gjithashtu të ofrojë lidhje për çdo vend ku janë shfaqur fotografitë, diçka që disa persona e përshëndetën si një mjet të dobishëm.

Një person tha se faqja ishte ‘shqetësuese, por gjithashtu shumë e vlefshme’ dhe e vlerësoi atë për ‘gjetjen e atyre që kanë përdorur fytyrën time pa miratimin tim’ për të urdhëruar faqet të heqin fotografitë.

Ata sugjeruan se kjo mund të ishte shumë e dobishme për “raportet e fëmijëve të zhdukur”, por njerëzit e gjetën këtë teknologji të punonte edhe në drejtimin tjetër.

Një tjetër tha se ka ngarkuar një foto të fundit të vetes dhe PimEyes njohu një foto të saj në internet kur ishte 10-vjeçare.

PimEyes lejon njerëzit të tërhiqen nga përfshirja në kërkimet e të tjerëve, por ata duan një skanim të ID-së ose pasaportës suaj për të verifikuar se jeni ju që keni bërë këtë.

© 2023, Pozitivi. All rights reserved.