Archive

Pas përfundimit të sezonit shkollor, fëmijët kanë mundësinë të shijojnë kohën e lirë dhe të krijojnë kujtimet më të këndshme. Është rëndësishme që ata të ndërtojnë aktivitete të argëtuese dhe zhvillojnë aftësitë e tyre në mënyrë produktive. Në këtë artikull,

Në çdo debat rreth arsimit, një temë e rëndësishme është ndikimi dhe vlera e shkollave private dhe publike. Në këtë artikull, do të eksplorojmë idetë pro dhe kundër të këtyre dy modeleve arsimore, duke synuar të kuptojmë përparësitë dhe sfidat

Për të ndihmuar fëmijët të përballen me stresin dhe ngarkesën e sezonit të provimeve të shumta, është e rëndësishme të ndjekin disa strategji që përfshijnë organizimin e kohës, përqëndrimin në shëndetin mendor dhe fizik, si dhe përdorimin e metodave të

Pushimet verore janë një kohë të shpresuar nga shumë persona për të shkëputur nga rutina e përditshme dhe për të shijuar relaksin dhe argëtimin. Një nga pikat e diskutimit është zgjedhja e periudhës së duhur për të marrë pushime verore.

Mozaiku “Shqipëria” në Muzeun Historik Kombëtar të Shqipërisë është një vepër e rëndësishme artistike që përfaqëson historinë dhe identitetin e kombit shqiptar. Megjithatë, një debat intens ka nisur në lidhje me heqjen e dy simboleve të komunizmit dhe një veprës

Në një intervistë për In Radio, aktivisti i ri Behar Tallalli foli për angazhimin e të rinjve dhe mundësitë për të ndërtuar karrierë në Shqipëri. Behar Tallalli, i cili është nga Shkodra, tregon përvojën e tij si i ri që

Në një intervistë për In Radio, aktivisti Jonas Kepi diskutoi rreth angazhimit të të rinjve në Shqipëri dhe mundësive për të ndërtuar karrierë në këtë vend. Kepi, i cili është i përfshirë në aktivizmin qytetar prej dy vitesh, shprehu bindjen

Muzeu Historik Kombëtar i Shqipërisë është një ndër institucionet kulturore më të rëndësishme të vendit, që ruan dhe ekspozon trashëgiminë historike të kombit shqiptar. Një nga pjesët më të çmuara të këtij muzeu është mozaiku “Shqipëria”, një vepër e madhe

Bazuar në analizën e kompanisë Pikasa, mediat në Shqipëri kanë patur mbulim mediatik më të ulët në Ballkanin Perëndimor për zgjedhjet në Turqi në periudhën 13.05.2023-15.05.2023. Një nga arsyet për këtë është skena politike e zjarrtë dhe protestat në Shqipëri,

Në kohën e sotme, rrjetet sociale janë pjesë e përditshmërisë sonë. Të rinjtë, sidomos, shpenzojnë shumë kohë në to, duke i përdorur për të shprehur mendimet e tyre, për të ndarë eksperiencat e tyre, por edhe për të promovuar veten.