Archive

PASOJAT TE PAK GJATË IZOLIMIT (9 MARS – 31 MAJ): 1. Sfida e riorganizimit të shërbimeve online. 2. Jo të gjithë fëmijët arritën të përfitonin nga shërbimi online: • Disa nuk zgjodhën shërbimin online • Disa nuk kishin internet në

Nuk ka qenë shumë e thjeshtë mbyllja në shtëpi për fëmijët me AK (aftësi të kufizuar). Për psikologët ndryshimi i menjëhershëm i rutinës ditore e vështirësoj të gjithë stilin e jetës. Ishte e nevojshme që për fëmijët me AK të

Kriza ekonomikë për shkak të pandemisë së Covid 19 ka prekur rëndë edhe organizatat joqeveritare. Kriza duket e thellë dhe donacionet janë ndërprerë thuajse në masën 100%. Në të njëjtën situatë është edhe Fondacioni Pro PAK, i cili sot ka

Pandemia globale Covid 19 preku Shqipërinë në 9 mars 2020. Menjëherë qeveria shqiptare vendosi mbylljen e çdo aktiviteti në vend. Çerdhet, shkollat, universitetet, qendrat e shërbimeve për fëmijët u mbyllën. Edhe qendrat që ofrojnë shërbim për personat me aftësi të

Familja u shpërngul nga Dibra vetëm për të siguruar terapinë e Amit, 7 vjeçe. Me vështirësi të mëdha ekonomike ata gjithsesi kanë “luftuar” për vijimin e terapisë së Amit. Por gjatë pandemisë ata kanë pasur vështirësi të mëdha për vijimin

Jo e lehtë për prindërit menaxhimi i situatës me fëmijët gjatë izolimit përgjatë pandemisë së Covid 19. Ata pranojnë vështirësitë në menaxhimin e fëmijëve me aftësi të kufizuar. Sipas tyre kushtet e shtëpisë nuk i favorizojnë në realizimin e terapive

Nuk kanë qenë të lehta ditët e izolimit nga Covid-19 për të gjithë qytetarët. Por më të vështirë këtë periudhë e kanë pasur prindërit dhe fëmijët me aftësi të kufizuar. Joni është 9 vjeç dhe nuk e ka pasur aspak

Izolimi për shkak të pandemisë shumë i vështirë për të gjithë prindërit. Veçanërisht për prindërit me aftësi të kufizuara. Izolimi merr tjetër kuptim për ta, e vështirë për tu menaxhuar për prindërit. Këshillimi është i domosdoshëm. Qendra “Pro PAK” ofron

Perla 9 muajshe, e diagnostifikuar me sindromën Down. Ka nisur terapinë që në muajin e 3 të jetës në qendrën “Pro PAK”. Ka ushtrime të përcaktuara që i përcillen nga terapisti online çdo ditë online. Pandemia ndikoi negativisht në terapi