Archive

Shpjegimi i ish bashkëshortit  për arsyen pse ai ende ndihmon ish-gruan e tij pas divorcit bëhet viral. Lexojeni dhe do ta kuptoni përse e kemi ndarë këtë histori me ju Një baba nga Bostonit jep mesazhin që divorci nuk është

Këto fotografi të mrekullueshme tregojnë se çfarë do të thotë liria për 50 fotografët më të mirë nga e gjithë bota. Aplikacioni i fotografisë me përdorim falas Agora i kërkoi bazës së tij shumë milionëshe të përdoruesve të paraqisnin fotot

Video e një babai duke luajtur me fjalin e tij, ose e një projekti bamirësie riciklimi mbledh menjëherë mijëra pëlqime në rrjete sociale. Komentet janë të ngjashme pavarëisht nga vendi dhe gjuha ku postohet lajmi pozitiv “Më në fund disa

Besojmë se shumica e njerëzve që përdorin internetin dijnë se si ta përdorin kërkimin klasik të Google-it. Pavarësisht mendimit që e keni për Google-in dhe për kompaninë e saj Alphabet, kërkuesi i tyre është shembull dominues në botën digjitale për

Data gazetaria nënkupton shfrytëzimin e të dhënave të hapura për paraqitjen e storieve komplekse përmes numrave, dhe më pas vizualizimin e tyre. Ato vizualizime mund të jenë interaktive ose të thjeshta si infografika statike dhe forma të ngjashme të rrëfimit. Por nganjëherë

Vitin që lamë pas, kolegët tanë nga projekti SIMEE në Tiranë mbajtën një trajnim të gazetarisë mobile për gazetarët dhe profesionistët e tjerë të mediave, nga produksioni e deri te publikimi përmes paketës StoryMapJS. StoryMapJS është vegël falas që mund t’ju ndihmojë të

Njëra prej cilësive më të rëndësishme të një gazetari të suksesshëm është që ai t’i ruajë informacionet dhe burimet. Nëse gazetari nuk arrin ta kryejë punën e vet në mënyrë të sigurtë me këtë ai e vë në rrezik jo

Që nga fillet e gazetarisë dhe të mediave ka ekzistuar edhe nevoja që disa informacione për lexuesit / shikuesit të vizualizohen përmes hartave gjeografike. Në ditët tona përdoren harta digjitale, por ato shpesh kërkojnë licenca të kushtueshme për versionet e