Archive

Pemët kanë një kapacitet të jashtëzakonshëm për pastrimin e ajrit. Në Kinë, ku ndotja vret 1.6 milionë njerëz në vit, rimbushja e xhunglës urbane është një domosdoshmëri. Pyetja është se si e gjeni hapësirën në një qytet ka shumë të populluar?

A tregon mënyra se si flisni sa fitoni? Hulumtimet tregojnë se CEO-të që kanë fitime të larta flasin ndryshe nga tjerët. Çfarë thotë zëri juaj për të ardhurat? BBC Capital analizon marrëdhënien midis zërit dhe të ardhurave tona, karrierës dhe

“Dallimi mes asaj që bëjmë dhe asaj që jemi në gjendje të bëjmë, do të mjaftonte për të zgjidhur problemet e botës”, Mahatma Gandit.

Kjo është një pyetje shumë e vështirë, që në fakt kërkon të mendohesh përpara se të japësh një përgjigje. Unë jam 19 vjeç, nga Berati dhe jetoj në Tiranë. Mendoj se gjithçka në të vërtetë fillon nga familja, prejardhja e

Ne zakonisht besojmë se mendimet tona janë kokëforta dhe të fiksuara. Por kërkime të reja tregojnë se pikëpamjet tona, madje edhe mbi politikën, ndryshojnë gjithë kohës, vetëm se jo për arsyet që prisni. Pa marrë parasysh se sa ne kundërshtojmë,

Kur Barbara Nielsen u largua nga qyteti për një javë në një udhëtim biznesi, kurrë nuk e priste që kur të vinte në shtëpi t’i bëhej një mirëpritje si ajo që mori nga familja e saj. Ajo u habit kur

Një shpërndarës në Lowe në Misisipi po vlerësohet në rrjete sociale se bëri realitet ëndrrën e një 6 vjeçari. Wendy Bailey tha se djali i saj Brandon kishte pritur për dy javë që frigoriferi i ri të dorëzohej në mënyrë

Kjo histori tregon për një baba që mbyll telefonin për të kaluar kohe me vajzën e tij do t’ju bëjë të mendoni se si kaloni kohë me njerezit që doni.

“Lavdia jonë më e madhe qëndron jo në faktin që nuk dështojmë asnjëherë, por në faktin që ringrihemi çdo herë që dështojmë”, Konfuci.

Luiza Gega vijon të shkëlqejë. Atletja shqiptara këtë herë ka triumfuar në Lojërat Mesdhetare “Tarragona 2018”, ku ka fituar medalje ari në disiplinën 3000 metra me pengesa. Gega i ka lënë pas të gjitha konkurentet sidomos nga fundi i garës,