Së bashku riciklojmë: Triumfi riciklon veshjet në emër të mjedisit
12/09/2019 Shpërndaje

Së bashku riciklojmë: Triumfi riciklon veshjet në emër të mjedisit

A e keni menduar ndonjëherë që të brendshmet e femrave mund të ketë ndikim në mjedis? Kjo është e drejtë, dhe nuk duhet të tingëllojë çuditshëm sepse siç e dini industria e tekstilit prodhon ndotjen më të madhe.

Dhe çfarë vijnë pra në të gjitha këto? Edhe zgjedhja e vetëdijshme për të disponuar të brendshmet që nuk i veshim, më në mënyrën e duhur mund të minimizojë mbeturinat e indeve dhe varësinë e tepërt nga burimet natyrore.

Dhe tani kemi mundësinë për të kontribuar konkretisht. Për të shpjeguar se si, Triumfi është i domosdoshëm në fushën e mbathjeve, i cili fillon fushatën e re “TOGETHER We Recycle”, një program koleksioni special për veshje të përdorura, me bashkëpunimin e Texaid, një nga organizatat kryesore evropiane në grumbullimin, renditjen dhe riciklimin e pëlhurave të përdorura.

Nisma – e cila në Itali do të jetë aktive nga 1 shtatori deri më 31 tetor do të synojë të rrisë ndërgjegjësimin e publikut drejt një bote më të qëndrueshme dhe të inkurajojë procesin e asgjësimit të veshjeve të përdorura.

Në Itali, Triumfi do të mbledhë rroba të padëshiruara nga klientët të cilat janë pjesë e një liste prej rreth 4,000 shitoreve në të gjithë Evropën.

Detyra e klientëve do të jetë të sjellin rroba të pastra dhe të thata, duke përfshirë të brendshme – rrobat e thurura – rroba banje, veshje sportive etj, të çdo marke. Përkundrazi, këpucët, jastëkët, jorganet dhe veshjet e jashtme nuk do të pranohen.

Sapo të mblidhen rrobat, Texaid do të kujdeset t’i rendisë si sende të dorës së dytë. Nëse nuk janë të përshtatshme për ripërdorim, ato do të zhvendosen si pëlhura që do të riciklohen në materiale të tjera (siç janë materialet izoluese ose leckat e pastrimit në rastin e pambukut).

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.