Rekord botëror, një milion ngjyrues në mbështetje të 700 mësuesve
22/08/2018 Shpërndaje

Rekord botëror, një milion ngjyrues në mbështetje të 700 mësuesve

Mbi 700 mësues janë të gëzuar për një rekord të ri botëror shumë të veçantë: shuma më e madhe e shkumësave me ngjyrë u është dhuruar.

Një organizatë e madhe donacioni për mësuesit e Los Anxhelosit arriti të rikrijojë 1,009,500 shkumësa të butë (ngjyrosës), duke vendosur kështu një rekord të ri të Guinness Ëorld.

Dhurimi u organizua nga Crayon Collection, një organizatë jofitimprurëse që mbështet mësuesit, mjedisin dhe edukimin e arteve duke dhuruar shkumësa të butë për mësuesit.

Si një mjet për të festuar arritjet në Ëestfield Culver City javën e kaluar, një artist i rregullonte kutitë e ngjyrave pasi furnizimet ishin shpërndarë mes mësuesve. Dhjetra fëmijë morën pjesë në Programin e Përshtatshmërisë së Ngjyrave të Crayon Collection, i cili përfshin rikrijimin e ngjyrave të dhuruara për fëmijët e tjerë dhe duke përfshirë një shënim mirësie me shkrim dore.

Sot ishte epike, ishte një ëndërr që u bë e vërtetë duke parë në fytyrën e mësuesve një lehtësim nga të gjitha shpenzimet që detyrohen të bëjnë çdo ditë në shkollat e tyre”, tha themeluesja dhe presidentja e Crayon Collection, Sheila Morovati. “Ne jemi aq krenarë dhe të nderuar që t’i shërbejmë këtij komuniteti siç kemi bërë deri sot”.

Sipas organizatës jofitimprurëse, mesatarisht një mësues shpenzon 900$ nga xhepi i vet çdo vit shkollor, në mënyrë që studentët mund të kenë furnizimet që u nevojiten. Studimet kanë vërtetuar se fëmijët me edukim artistik performojnë më mirë në të gjitha lëndët, duke përfshirë matematikën, leximin dhe shkrimin.

Por tani  që u furnizuan me shkrumësa për një vit, këta mësues janë të sigurt për të ndihmuar fëmijët të kenë sukses.

 

© 2018, Pozitivi. All rights reserved.