Ne kemi nevojë për më pak Whatsapp dhe më shumë përqafime
03/10/2019 Shpërndaje

Ne kemi nevojë për më pak Whatsapp dhe më shumë përqafime

Padyshim që teknologjia, rrjetet sociale dhe mesazhet e menjëhershme janë bërë një burim i shkëlqyeshëm për të na mbajtur të lidhur me botën, veçanërisht me të dashurit tanë, të cilët ne nuk kemi mundësinë për t’i pasur pranë kurdoherë. Sidoqoftë, kjo absolutisht nuk duhet të na çojë në izolim në një botë në internet dhe të na bëjë të harrojmë gjërat e rëndësishme që ushqejnë shpirtin.

Vizitat e papritura, përqafimet, pamja ekspresive, prania, duhet të jenë gjërat që vazhdojnë të ruajnë vlera dhe që asgjë në foto ose shkrimet e tjera virtuale nuk mund t’i zëvendësojnë. Rrjetet sociale e kanë imponuar veten gati si një alternativë ndaj përvojave reale, dhe ata po na largojnë edhe nga të dashurit tanë më të afërt.

Imazhi i njerëzve në vendet publike, fizikisht afër së bashku, por jo duke komunikuar apo duke u parë në sy është bërë gjithnjë e më i zakonshëm. Të gjithë janë të përqendruar në ekranin e telefonit. Ne duhet të rifillojmë zakonin për të dhënë dashuri, duke dëgjuar ata që na flasin pa u ndalur të kontrollosh telefonin.

Është e nevojshme të jetoni çdo moment dhe ta shijoni vërtet atë, në vend që të ndani detaje me njerëz që ndoshta janë të pa interesuar në jetën tonë. Ne duhet të mësojmë të duam dhe vlerësojmë veten përtej numrit të “like-ve”, të ndalojmë duke kërkuar miratimin e të tjerëve për t’u ndier mirë për veten tonë.

Ne nuk mund të zëvendësojmë puthjet, përqafimet, përkëdheljet me gjithçka që mund të arrijë tek ne përmes një pajisje elektronike. Teknologjia është e dobishme, por nuk mund dhe nuk duhet të zëvendësojë jetën reale dhe magjinë që vetëm prania fizike mund të ofrojë.

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.