Ky burrë përdor motorin për të shpëtuar lopët e braktisura
09/10/2018 Shpërndaje

Ky burrë përdor motorin për të shpëtuar lopët e braktisura

Ky burrë i do lopët aq shumë saqë ka marrë përsipër të shpëtojë ato që janë braktisur në rrugë dhe këtë e bën duke përdorur motorin.

Këto lopë përfundojnë në rrugët e Nepalit, pasi fermerët mendojnë se nuk bëjnë më. Prandaj R.B. i ka kushtuar jetën sigurimit të një jetë më të mirë për kafshet.

Neupane ka ngritur një vendndodhje të improvizuar, por nuk mund ta përballojë kamionin për transport. Ai thjesht rekruton vullnetarë për të shpëtuar lopët dhe për t’i marrë ato në motor që t’u sigurojë një vend të sigurtë.

Biker tani kujdeset për 166 kafshë, të gjitha të shpëtuara nga rruga. Ai ka orkestruar dhjetra fushata që inkurajojnë njerëzit e Nepalit të kujdesen më shumë për kafshet e tyre.

Duke qenë se lopa është kafsha kombëtare e Nepalit, Neupane shpreson që qeveria së shpejti do të zbatojë legjislacionin që do të kujdeset për lopët në mënyrë më efikase. Deri atëherë, Neupane është i vendosur të vazhdojë të shpëtojë kafshët nga rrugët.

© 2018, Pozitivi. All rights reserved.