FASTING / USHQIMI GJATË AGJERIMIT: GJITHÇKA QË DUHET TË DINI
03/10/2023 Shpërndaje

FASTING / USHQIMI GJATË AGJERIMIT: GJITHÇKA QË DUHET TË DINI

Nëse po praktikoni agjerimin dhe po keni një fazë të caktuar kohore për ushqyerje, është e rëndësishme të siguroheni që trupi juaj të marrë fibrat, vitaminat dhe proteinat e nevojshme. Këtu është një plan ushqimor që mund të përshtatet për këtë qëllim:

Dita e Hënë

– Fashë agjerimi: Deri në ora 12:00

– Ushqimi i parë: Fruta dhe fara kungulli

– Ushqimi i dytë: Sallatë e pasur me perime dhe fara

Dita e Martë

– Fashë agjerimi: Deri në ora 12:00

– Ushqimi i parë: Kos i pasur me fruta të thata

– Ushqimi i dytë: Ton i konservuar me avokado dhe domate

Dita e Mërkurë

– Fashë agjerimi: Deri në ora 12:00

– Ushqimi i parë: Kos me mjaltë dhe arra

– Ushqimi i dytë: Sallatë me fasule të kuqe dhe perime të ziera

Dita e Enjte

– Fashë agjerimi: Deri në ora 12:00

– Ushqimi i parë: Omletë me vezë dhe perime

– Ushqimi i dytë: Thjerza me kungull dhe fara liri

Dita e Premte

– Fashë agjerimi: Deri në ora 12:00

– Ushqimi i parë: Kos me fruta të thata dhe arra

– Ushqimi i dytë: Sallatë me ton të konservuar dhe avokado

Dita e Shtunë

– Fashe agjerimi: Deri në ora 12:00

– Ushqimi i parë: Vezë të ziera me domate dhe gjizë

– Ushqimi i dytë: Qofte vegjetariane me perime të zgarës

Dita e Diel

– Fashë agjerimi: Deri në ora 12:00

– Ushqimi i parë: Fruta dhe fara kungulli

– Ushqimi i dytë: Sallatë me perime të ndryshme dhe fara liri

Ky plan ushqimor është përshtatur për të mbuluar nevojat e ushqimit gjatë fasheve të caktuara kohore të agjerimit. Sigurohuni të përfshini vaktet me perime të pasura me fibrat, proteina, dhe vitaminat që ju duhen për të qëndruar të shëndetshëm gjatë këtyre periudhave. Përshtasni planin sipas preferencave tuaja ushqimore dhe nevojave personale. Gjithashtu, kujdesuni që të pini mjaft ujë gjatë kohës së agjerimit për të mbajtur hidratimin e trupit në nivel të duhur.

© 2023, Pozitivi. All rights reserved.