Barack Obama: Gratë janë udhëheqëse më të mira se burrat
18/12/2019 Shpërndaje

Barack Obama: Gratë janë udhëheqëse më të mira se burrat

Nëse gratë vrapojnë në çdo vend në botë do të ketë një përmirësim të përgjithshëm të standardit të jetesës dhe rezultateve, ka thënë ish presidenti amerikan Barack Obama.

Duke folur në Singapor, ai tha që gratë nuk janë perfekte, por janë “pa dyshim më të mira” sesa burrat. Obama më tej tha se shumica e problemeve në botë vinin nga njerëz të moshuar, kryesisht burra, që mbajnë pozicione në pushtet.

Ai gjithashtu foli për polarizimin politik dhe përdorimin e mediave sociale në përhapjen e gënjeshtrave.

Ish-presidenti bëri thirrje që të refuzojmë drejtuesit, fjalët e të cilëve ngjallin urrejtje. Duke folur në një ngjarje private për udhëheqjen, ai tregoi se ndërsa ishte në detyrë kishte menduar se si do të dukej një botë e drejtuar nga gratë.

“Tani gra, unë dua që ta dini; ju nuk jeni perfekte, por ajo që mund të them mjaft e padiskutueshme është se ju jeni më mirë se ne burrat.

“Jam plotësisht i sigurt se për dy vjet nëse çdo komb në tokë do të drejtohej nga gratë, do të shihni një përmirësim të rëndësishëm në pothuajse çdo gjë … standardet e jetesës dhe rezultatet”.

Kur e pyetën nëse do të mendonte ndonjëherë të kthehej në udhëheqje politike, ai tha se besonte në liderët që largoheshin kur të vinte koha.

“Nëse ju shikoni botën dhe do shikoni që problemi janë zakonisht njerëzit e moshuar, zakonisht burra të moshuar, që nuk lirojnë rrugën”, tha ai.

“Është e rëndësishme që liderët politikë të përpiqen dhe t’i kujtojnë vetes se janë atje për të bërë një punë, por nuk jeni atje për tërë jetën. Ju nuk jeni atje për të mbështetur ndjenjën tuaj të rëndësisë së vetvetes ose fuqisë tuaj”.

Obama shërbeu si president i SH.B.A. nga 2009 deri në 2017. Që kur u larguan nga Shtëpia e Bardhë, ai dhe ish zonja e parë Michelle Obama kanë ngritur një fondacion për të trajnuar udhëheqësit e rinj nëpër botë. Të dy ishin në Kuala Lumpur javën e kaluar për një ngjarje të Fondacionit Obama.

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.