Studiohen mbi 13 mijë burra: Ata që punojnë shumë kanë dy herë më tepër gjasa të mbeten tullac
24/10/2019 Shpërndaje

Studiohen mbi 13 mijë burra: Ata që punojnë shumë kanë dy herë më tepër gjasa të mbeten tullac

Ata që punojnë më shumë se 52 orë në javë kanë dy herë më shumë të ngjarë të qëndrojnë tullac, sipas një studimi të kryer nga Kyung-Hun Son. me anë të këtij studimi janë paralajmëruar ambiciozët!

Hulumtimi i Shkollës së Mjekësisë Universitare Sungkyunkëan në Korenë e Jugut u krye në 13,000 burra të moshës midis 20 dhe 59 vjeç, të ekzaminuar në mes të 2013 dhe 2017.

Burrat u ndanë në grupe bazuar në orët që kanë punuar, duke marrë parasysh edhe statusin martesor, pirjen e duhanit, të ardhurat dhe të dhënat e tjera. Ata që punuan më shumë kishin më shumë probleme me flokët.

Sipas autorit kryesor Kyung-Hun Son, rezultatet tregojnë se rënia e flokut zhvillohet më shumë te meshkujt që punojnë për shumë orë. Për ta parandaluar atë, ne duhet të zvogëlojmë kohën tashmë në një moshë të re, veçanërisht në një shoqëri si Koreja e Jugut, ku njerëzit normalisht punojnë rreth 50 orë në javë, duke tejkaluar shumë mesataren prej 40 orësh.

Një problem i vërtetë për Koreanët, siç theksoi Kyung-Hun Son: “Në shoqërinë tonë, veprimet parandaluese kërkohen të promovojnë orë pune të përshtatshme dhe të arsyeshme.”

Shkaku është stresi i shkaktuar, në fakt, nga shumë punë që shkaktojnë ndryshime hormonale, në veçanti kortizoli i cili do të ndikonte në pjesë të ndryshme të trupit, përfshirë këtu edhe skalpin e kokës.

Edhe nëse orari ynë i punës është më i ulët se në Kore, kini kujdes, veçanërisht nëse jeni mashkull!

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.