Disa të famshëm marrin përsipër të mbjellin 20 milion pemë për të luftuar krizën e klimës
01/11/2019 Shpërndaje

Disa të famshëm marrin përsipër të mbjellin 20 milion pemë për të luftuar krizën e klimës

Emri i tij është Z. Beast dhe ai është një amerikan i famshëm në youtub dhe ka vendosur të festojë 20 milion ndjekësit e tij në kanalin eYoutube duke mbjellë sa më shumë pemë, pasi ia sugjeruan disa fansa. Projekti ambicioz quhet “Team trees” dhe përfshin youtuber të tjerë të famshëm, të thirrur nga vetë Z. Beast.

Shumë kanë vendosur të bashkohen, mbi 650 milion abonentë në mënyrë kolektive, duke përfshirë Ninja, PeëDiePie, Yes Theory, Guava Juice, të cilët kanë publikuar një video në kanalin e tyre për të nxitur ndjekësit të dhurojnë pemë. Z. Beast u kërkon ndjekësve të bëjnë dhurime, të shndërruara automatikisht në pemë, në pemët ekipore. Për çdo dollar të dhuruar, mbillet një pemë.

Ai vetë tashmë ka dhuruar 200 mijë dollarë për kauzën, Alan Ëalker ka dhuruar 100 mijë, Jeffree Star 50 mijë, Elon Musk 1 milion, Jack Dorsey (babai i Tëitter) 150,000. Dhe dhurimet tashmë kanë arritur në 8 milion dollarë.

Z. Beast deklaroi se projekti i tij nuk do të zgjidhë ndryshimin e klimës “por në fund të ditës 20 milion pemë më shumë janë më të mira se 0!”. Dhe me të vërtetë si ta kundërshtojmë, tani edhe shkenca ka konfirmuar që mbjellja e pemëve mund të na shpëtojë ne dhe planetin, duke u konsideruar si zgjidhja më efektive që kemi.

Pemët në fakt konsiderohen aleatë të klimës, sepse ata janë në gjendje të pastrojnë natyrisht ajrin dhe të zbusin efektin serë duke thithur dioksid karboni dhe emetime të tjera antropogjenike. Për më tepër, sipas hulumtimit, një program botëror i mbjelljes mund të largojë dy të tretat e të gjitha emetimeve të lëshuara në atmosferë nga aktivitetet njerëzore.

Pemët do të fillojnë të mbillen në janar, kështu që ka akoma shumë kohë për të arritur në pragun e planifikuar. Mbetet vetëm për ta ndihmuar atë me disa dhurime që mund të bëhen direkt në faqen e internetit të teamtrees.org.

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.