Babai beqar birëson vajzën me sindromën Down që u refuzua nga 20 familje
02/10/2019 Shpërndaje

Babai beqar birëson vajzën me sindromën Down që u refuzua nga 20 familje

Fati i një vajze të re ka ndryshuar pasi ajo u refuzua së pari nga nëna e saj, e cila e hodhi poshtë atë në momentin kur lindi, pastaj nga babai i saj biologjik, dhe më në fund nga 20 familje të mundshme birësuese.

Por, jeta e tij mori një kthesë të konsiderueshme kur Luca Trapanese e mbajti atë në krahë dhe vendosi t’i jepte një shtëpi.

Luca kishte qenë pjesë e shumë programeve të shërbimit social në Itali që nga vitet e tij të adoleshencës. Ai mendoi ta adoptojë Albën pasi u njoftua se shumë familje e kishin refuzuar atë.

“Që kur isha 14 vjeç, unë kam bërë punë vullnetare dhe kam punuar me persona me aftësi të kufizuara, kështu që ndjeva se kisha njohuritë dhe përvojën e duhur për ta bërë këtë”, tha ai.

Historia e udhëtimit të Lucës për të adoptuar Albën ka shkuar virale për disa arsye, kryesorja e të cilave mund të jetë fakti që shërbimet shoqërore shpesh nuk i japin kujdestari një burri të vetëm, homoseksual.

Sidoqoftë, ata bënë një përjashtim në rastin e Lucës … dhe ne jemi shumë të lumtur që ata bënë.

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.