Archive

Në një lidhje të drejtpërdrejtë në “Dita Jonë”, sipërmarrësi shqiptar në Boston dhe drejtues i fondacionit “Global Albanians”, Mark Kosmo, tha se fondacioni që ai drejton ka arritur të mbledhë deri tani 150 mijë dollarë për të prekurit nga tërmeti

Tërmeti 6.4 ballë i 26 nëntorit ka qenë fatal. 51 njerëz humbën jetën nën rrënoja pasi ndërtesat e tyre u shembën dhe mbi 600 njerëz janë plagosur. Sensibilizimi për të ndihmuar familjet në rindërtimin e shtëpive të tyre ka qënë

Pas tërmetit të fuqishëm që goditi Shqipërinë më 26 nëntor ka qenë të shumtë personazhet e njohur shqiptarë që janë sensibilizuar dhe kanë kontribuar me sa kishin mundësi. Po ështu edhe këngëtaret me origjinë shqiptarë që jetojnë jashtë jashtë shtetit

Nismës për të ndihmuar familjet e prekura nga tërmeti shkatërrimtar i 26 nëntorit i është bashkuar edhe këngëtarja e njohur botërore me origjinë shqiptare Anna Oxa. Të shumtë kanë qenë shqiptarët, personazhet publike e politikanët që kanë dhuruar për të

Kush është profesoresha e inxhienierisë së ndërtimit, që i ka kushtuar gjithë jetën studimit të dherave dhe si e larguan nga universiteti me një copë letër pas 45 vitesh punë. Njihuni me 77-vjeçaren që po na hap sytë për katrahurën

Forcat rumune të emergjencave që drejtuan operacionin, bëjnë verifikimin e fundit. Pranë rrënojave, qeni Billi i racës Labrador i specializuar për lokalizimin e trupave njerëzorë bën kontrollet e nevojshme për ti hapur rrugë zhvendosjes së inerteve me fadroma. “Në dërgojmë

Ekzistojnë dallime të dukshme midis prefekturave, në përqindjen e vajzave të martuara deri në moshën 18 vjeç. Rezulton se numri më i ulët me 7% është në Kukës dhe i larti me 14% në Dibër. Edukimi tregon një lidhje të