Archive

Në një intervistë për Portalin Shkollor, pedagogia e sociologjisë Entela Binjaku, ka folur mbi shumçka që i takon brezit të ri, studentëve shqiptar: sfidat, cilësitë, disavantazhet dhe avantazhet e të studiuarit të tyre në Shqipëri dhe jashtë. Të rinj në

Rrjedhat malore lëshojnë një sasi të mëdha të CO2. Për herë të parë, shkencëtarët kanë matur sasinë totale të emetimeve të dioksidit të karbonit nga përrenjtë në të gjithë botën, duke treguar se sa e rëndësishme është të përfshihen rrjedhat

Dy kandidatë shqiptarë do të jenë pjesë e zgjedhjeve lokale në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Më datë 5 nëntor në SHBA mbahen zgjedhjet lokale. Mes kandidatëve për këshillat bashkiakë, janë edhe kandidatë shqiptarë Visar Tasimi dhe Jetlir Kulla. Tasimi,

Një adoleshent me sindromën down ka filluar të punojë si farmacist. Ai është 16 vjeçari Laert Gashi nga qyteti i Ferizajt. Siç shihet edhe në videon e publikuar nga “RTV Dukagjini”, 16 vjeçari e bën punën e tij me mjaft

Një nxitëse tifozësh në një shkollë të mesme në Kaliforni u diagnostikua me kancer. Ashley është një e e re në Shkollën e Mesme Foothill dhe së fundmi u diagnostikua me leuçemi. Një nga një, lojtarët e futbollit treguan mbështetje