Archive

Konferenca rajonale e organizaur nga UNFPA mbi edukimin seksual në Shqipëri dhe më gjerë, ku në fokus ishte forcimi i edukimit seksual, brenda dhe jashtë shkollës ka përfunduar ditën e saj të tretë. Edukimi seksual gjithëpërfshirës është një e drejtë

Njerëzit kanë qenë duke ecur në hapësirë ​​për gjysmë shekulli — por ky mision historik shënoi herën e parë që gratë u futën në një hapësirë ​​anësore pa ndihmën e një bashkëpunëtori mashkull. Astronautet e NASA-s Christina Koch dhe Jessica

Prej vitit 2000 Gentian Pagarusha rekruton fuqi punëtore në Zvicër dhe prej 2007 drejton kompaninë e rekrutimit. Ai ka dy zyra pune, një në qytetin e Cyrihut për punësim dhe një tjetër në Luzern, për këshillimin e kompanive. Gentian Pagarusha

Edukimi seksual ka qenë dhe vazhdon të mbetet një çështje tabu në vendin tonë dhe vende të tjera të rajonit. Shqipëria është konsideruar si promovuese e edukimit seksual gjithëpërfshirës në Evropën Juglindore dhe një nga arsyet është se vendi ka

Migena Xhaferraj është 24 vjeçarja e cila gjithmonë ka luftuar për të drejtat. Arsyeja që ka zgjedhur të studioje për drejtësi ka qenë një fëmijë i braktisur nga prindërit. “Kur u futa në drejtësi ishte çështje mundësie, ishte mundësi e