Archive

Xhemelinda Halili është 20 vjeç dhe studion psikologji. Prej një viti është vullnetare në AIESEC ku është angazhuar në drejtimin e departamentit që sjell të rinj të huaj në Shqipëri. Gjatë një interviste për pozitivi.org ajo tregon se ka shumë

“Reforma në drejtësi është një nga temat më të komentuara aktualisht në realitetin politiko-juridik të vendit tonë. Duke qenë kushti kryesor për integrimin e vendit tonë në Bashkimin Europian, interesi për reformën në drejtësi është i lartë duke patur parasysh

Modelja shqiptare Emina Çunmulaj do të ndajë eksperiencën e saj para auditorit të Universitetit në Michigan. Ka qenë vetë Emina e cila e ka ndarë lajmin në rrjete sociale, ndërsa shkruan se më datë 14 prill është e ftuar para

Fëmijët që konsumojnë ushqim të shpejtë kanë një rezultat 20% më të ulët në testime në krahasim me ata nxënës që konsumojnë ushqim të shëndetshëm. Sondazhi përfshiu 11.740 nxënës të shkollave fillore të cilët “u testuan” për zakonet e ngrënies,

Në Tiranë është mbajtur një konferencë rajonale mbi edukimin seksual në Shqipëri dhe më gjerë, ku në fokus ishte forcimi i edukimit seksual, brenda dhe jashtë shkollës. Në të gjithë rajonin qeveritë kërkojnë të forcojnë edukimin seksual, por progresi është