Archive

Endri Shema, emër ky që u dëgjua nga 130 nacionalitete të ndryshme, në ceremoninë e diplomimit të HULT University në Londër, si nxënësi më i shquar dhe me notën mesatare më të lartë në gjeneratë. Endri Shema, emër ky që

Një tjetër sukses ka arritur sopranoja shqiptare Elbenita Kajtazi. Kajtazi ka shkelqyer në skenën prestigjioze operistike “Staatsorchester”. Sopranoja nga Kosova, e cila jeton në Gjermani, ka interpretuar në një ndër skenat më prestigjioze operistike në Operën “Staatsopera” të Hamburgut. Ka

Si pjesë e strategjisë së ripyllëzimit për të mbjellë 180 milion pemë në vend gjatë katër viteve të ardhshme, kolumbianët mbollën 200,000 pemë në një ditë. Përmes farërave të Bosques de Vida, 200,000 pemë u mbollën në të gjithë departamentin,

Miqësia është një lidhje e pashpjegueshme dhe e pathyeshme, sepse pa marrë parasysh si mund të shkojnë vitet mund, me sa moda mund të kalosh, me sa vështirësi duhet të përballesh, nëse ke një mikeshë të mirë, ke një shok/shoqe

Situata e fëmijëve të rrugës në Shqipëri shihet mjaft problematike. Sipas Raportit Kombëtar për Fëmijët në Situatë Rruge të realizuar nga Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale në vitin 2014 u identifikuan 2527 fëmijë në situatë rruge, në 2017 identifikoi

Shumë herë, ne ngecemi aq shumë në rutinën tonë, saqë mendojmë se është e pamundur të dalim prej saj. Ne pranojmë dhe pajtohemi për gjërat që mendojmë se janë të drejta dhe të sigurta. Kemi frikë nga ndryshimi sepse kemi