Archive

Këmishë e grave, Shqipëria e Veriut. Veshja është me qëndisje në grykore. është e pasur me simbole dhe ornamente kulti dhe i përket mesit të shekullit të 20-të. (GRYKORJA)

https://youtu.be/KPoaoiwHpOk

“A rrezikon të humbasë kjo vlerë materiale?!” “E para ishte fjala! Në trashëgiminë materiale shqiptarë, e para ishte xhubleta!” Kjo shprehje e studiueses dhe etnologes së njohur Afërdita Onuzi duket se i jep përgjigje, rëndësisë që ka veshja tradicionale e

#Pozitivi #Internews #Albanian+

Spitali Obstetrik Gjinekologjik “Mbretëresha Geraldinë” ka organizuar disa klasa prenatale me mjekë gjinekologë dhe me mjekë neonatë për të edukuar nënat e reja. Eliona Demaliaj drejtoreshë e spitalit tregon se këto takime japin të dhëna mbi shtatzanitë si dhe edukojnë

Arjan Bakalli është presidenti i “Tirana Tenis Academy”, një shoqatë tenisi e themeluar para 3 vitesh. Që prej një viti ka marrë në administrim nga bashkia e Tiranës ambientet sportive për t’i shfrytëzuar pas orarit mësimor. Për të kjo është

Pushimet duhet të jenë relaksim. Koha e verës shijon më shumë duke kaluar disa ditë në plazh. Kjo është koha e përkryer për t’u larguar nga puna dhe për të bërë një kontroll të shpejtë me veten. A je i

51 shkallë me emrat e viktimave të pafajshme të mafies dhe të njerëzve të famshëm nga Puglia që luftuan kundër saj me kalimin e kohës, për të mbrojtur atdheun e tyre. Një shkallë që kthehet në një përkujtimore për figura