Archive

Dhuna me bazë gjinore ka qenë tema e kuizit “JoTabu” në emisionin e rradhës në “Trokit”. Emisioni ka startuar me sfidën e dy të rinjve të cilët u janë përgjigjur pyetjeve të ndryshme përsa i përket dhunës, ku shfaqet, në

Në Gleisdorf të Austrisë u mbajt kuizi i diturisë i nxënësve të mësimit plotësues të gjuhës shqipe, i organizuar nga SHMSH „Naim Frashëri“ në Austri dhe Ministria e Diasporës dhe Investimeve Strategjike. Në këtë program grupet që morën pjesë kishin përgatitur recitime, këngë dhe valle me motive nga trevat shqiptare në përgjithësi, ndërsa në veçanti nxënësit e dy cikleve ishin shumë mirë të përgatitur.

Pushimet magjike – Aventurat tona të verës do të bëhet shoqëruesi argëtues i fëmijëve gjatë pushimeve verore duke kontribuar drejtpërdrejt në zhvillimin e tyre. Arsyet jua shpjegojnë bashkëautoret… Në kuadër të panairit të librit, Prishtinë, më 8 qershor 2019 u

Muzika e kompozitorit shqiptar Admir Shkurtaj, prezantohet në konservatorin “Santa Cecilia” të Venecias. I diplomuar për muzikë në liceun artistik Jordan Misja në Tiranë, Admiri është një kompozitor i shumëvlerësuar në Itali. Pjesë e koncertit që do të zhvillohet me këtë rast do të jetë edhe sopranoja shqiptare, Hersjana Matmuja. Në sallën akademike të konservatorit të njohur do të paraqiten për publikun sopranojashqiptare, Hersjana Matmuja dhe instrumentistët Giorgo Distante, Pino Basile, JacopoConoci dhe Vanessa Sotgiu.  Kjo kastë muzikantësh do të drejtohet nga autori i muzikës, kompozitori Admir Shkurtaj. Më 27 korrik të 2018 ienalja e Venecias u çel

Diplomimi në kolegj mund të jetë një nga arritjet më të rëndësishme në jetë, ndoshta edhe më shumë e rëndësishme për të rinjtë që kanë kaluar vështirësi. Udhëtimi për 18-vjeçaren Athena Capo-Battaglia është larg nga e zakonshmja. Që nga shkolla