Archive

Dr. Gerta Cami Kobeci është një emër i nderuar në Britani të Madhe që na bën të ndihemi krenarë të gjithë shqiptarëve. Aktualisht është pedagoge në lëndën e Kimisë Farmaceutike pranë “University of Hertfordshire” dhe lidere në kërkimet shkencore. Edhe pse tashmë ka ngjitur hapat e suksesit në diasporë, vendlindjen nuk e

Kur vendosim synime të reja, zakonisht jemi të mbushur me motivim. Në fillim, ndihemi dhe mendojmë se kemi mundësinë të arrijmë çdo gjë. Nuk kemi frikë të shohim ëndrra të mëdha dhe të besojmë në ëndrrat tona. Mendojmë se gjithçka

Kemi dëgjuar shpesh të thonë se zërat e mëdhenj janë dalluar, kanë rënë në sy që kur kanë qenë fëmijë të vegjël. Në fakt ne sapo kemi zbuluar një talent të tillë, një vajzë e vogël, 9 vjeç, ka lindur

Elvin Guri është një sipërmarrës me përvojë 25 vjeçare në sektorin financiar. Ndryshe për publikun bullgar ai njihet si një investitor i suskesshëm. Por kontributi i tij i panjohur për publikun ka një rëndësi edhe më të madhe. Në Shqipëri,

Një nxënës është shpallur hero pasi ka shpëtuar jetën e një fëmije në kopësht. Arnez Logan është një prej nxënësve që ka marrë Medaljen Lifesaving Patrol të Sigurisë AAA. Ai mori një çmim në asamble në shkollën fillore Duquesne sepse

Një heroinë amerikane, kontributet e të cilës gjatë Luftës së Dytë Botërore u mbajtën sekrete për dekada, ka marrë një nga çmimet më të larta në vend. Patricia Warner, 98 vjeç, nga Lincoln, u njoh dhe u befasua të martën