Archive

Një mësues francez ka dalë në mbrojtje të një familje shqiptare e cila rrezikohet të dëbohet nga Franca. Kjo ishte maratona e parë ku mori pjesë mësuesi dhe atletiku Raphël Dubreux, në mbështetje të familjes shqiptare të kërcënuar me dëbim dhe të atyre emigrantëve të tjerë që rrezikojnë. Në maratonën e mbajtur nga Cabcale drejt Mont-Saint Michel, morën pjesë 4.000 vrapues, ku në mesin e tyre ishte edhe Raphwl Dubreux, raporton ouest-france.fr.  Mësuesi ishte takuar gjatë javës së parë të garës me familjen Kuti. Kryefamiljari Arjan Kuti

Gjon Muharremaj, ka kaluar në gjysmëfinalen e “The Voice’ në Francë”. Muharremaj e ka mahnitur jurinë e kompeticionit, me këngën “Rocket Man” të Elton John. Juria e ka kaluar në fazën e parafundit. Djaloshi i talentuar ka lindur në Zvicër. Babain e ka nga Kosova kurse nënën nga Tirana. Emri

Katërmbëdhjetë infermiere në një spital në Boston janë shtatzënë në të njëjtën kohë dhe njëra prej tyre pret binjakë. “Dukej sikur çdo ditë në punë dikush tjetër po thoshte ‘Oh, unë jam shtatzënë”, tha Farens Richardson, e cila pret vajzën

Në institucione arsimore e sidomos të atyre të ciklit klasor nga klasa 1 deri në 5 paraqiten probleme të shpeshta tek nxënësit me të cilat psikologu do të ishte njeriu më kompetent të merrej. Mungesa e tij përbën problem. Kosova

Kur një djalë dyvjeçar ra nga dritarja e një apartamenti në katin e 5-të, një burrë u shfaq në tokë në kohën e duhur dhe ndihmoi në shpëtimin e fëmijës. Djali i vogël u ngjit në dritaren e ndërtesës në

Arba Kokalari, me origjinë nga Shqipëria, e cila jeton në Stokholm të Suedisë ka fituar një vend në Parlamentin Evropian. Ajo është e para eurodeputete me origjinë shqiptare e zgjedhur në Parlamentin Europian. Lajmin e ka bërë të ditur përmes