Archive

Mësuesi mediokër flet,mësuesi i mirë shpjegon, mësuesi superior demonstron, mësuesi i madh inspiron. Në një shoqëri demokratike e të hapur puna e mësuesit është e vështirë dhe kërkon përgatitje të lartë kulturore dhe profesionale. Në një shoqëri demokratike e të

“Asnjëherë mos hiq dorë”. Kjo është ndoshta një nga shprehjet më klishe që do të dëgjoni kur po ndërtoni karrierën tuaj. Por ka një arsye që këto thënie janë klishe sepse asnjëherë nuk e dini sa larg jush është këndi

Një pilote pa krahë

Jessica Cox është vajza që ka bërë realitet ëndrrën e saj edhe pse kushtet nuk i premtonin asgjë. Ajo ka lindur pa krahë. Por kjo s’e ka penguar të bëhet pilote. Historia e saj është frymëzim për shumë persona me

Pasi vajza e saj 13-vjeçare u vra nga një aksident, pasi sepse makinën në gjendje të dehur, Candy Lightner themeloi në shtëpinë e saj nismën “Nënat kundër shoferëve të dehur” në 7 mars 1980. Përpara nismës për drejtimin e makinës

Një herë në muaj, unë jam vullnetare në një qendër ku shërbej ushqim për njerëzit që janë në nevojë. Pavarësisht sa shumë gjëra të tjera që më duhet të bëj, mezi pres t’i takoj dhe t’u shërbej klientëve, edhe pse

Një burrë kanadez që pësoi një atak në zemër gjatë pushimeve në Florida u shpëtua nga një i huaj i cili doli që ishte me origjinë nga vendlindja e tij. Fati e deshi që Sandy MacNeill të ishte duke ecur

Mund të jetë e frikshme për një djalë 9-vjeçar që të parashikojë një transplant zemre, por për fat të mirë për Etanin, kishte qindra njerëz që e mbushnin me gëzim para operacionit. Një grup i madh nxënësish janë duke u

Njohuritë mbi planifikimin familjar janë pothuajse universale në Shqipëri, ku rreth 97% e individëve të intervistuar ishin në dijeni të të paktën një metode kontraceptive. Megjithatë pavarësisht dëshirës për më shumë fëmijë, shqiptarët preferojnë familjet e vogla. Gjatë raportit Demografik