Archive

Një kompani kafeneje në South Florida ka nisur një mision për të ndihmuar 100 nëna beqare. Burly Man Coffee filloi fushatën bamirëse në mars duke dhuruar një makinë për një nënë beqare nga e cila ka një djalë me autizëm.

“Nuk ka asgjë as të mirë apo të keqe, por të menduarit e bën atë kështu …”- Hamlet. Njerëzit më të lumtur jetojnë më gjatë, janë më të shëndetshëm dhe janë më të suksesshëm në jetë. Në vend që të

Barazia gjinore është një prej vlerave thelbësore të një shoqërie demokratike. Kjo vlerë po zhvillohet me kalimin e viteve dhe një prej këtyre vendeve që ka zhvillim në respektimin e barazisë gjinore është edhe Zvicra. Në 2016 qeveria bëri thirrje për rritje të numrit të grave në

Prindërit e saj u ndanë kur ishte në moshë të vogël. Këtu fillon sfida më e madhe e kësaj vajze. Në adoleshencë ka kaluar një periudhë të errët, e bulluar nga babai dhe shoqëria. Por pasi shkoi në universitet ajo

Instagrami është kthyer në një mjet që shërben edhe për parandalimin e vetëvrasjeve.  Sipas organizatave për parandalimin e vetëvrasjeve, nëse mendoni se dikush në rrjete sociale po rrezikon jetën, rekomandohet të telefononi shërbimet e urgjencës për ndihmë. Përmes instagramit ju

“Një tokë e mbyllur në tokë, sovraniteti i të cilës është njohur nga vetëm 116 nga 195 vende të botës, siç është dokumentuar nga qeveria, Kosova shpesh konsiderohet vendi më i ri në Evropë. Pavarësinë e saj nga Serbia e

Në ditën kombëtare të jetimëve, shkrimtari Ismail Kadare së bashku me bashkëshorten, Helenën, zhvilluan një takim duke iu përgjigjur ftesës që mori prej fëmijëve. Kadareja ka folur më gjuhën e fëmijëve duke treguar disa copëza fëmijërie, për studimet në Moskë