Archive

Një nënë 48-vjeçare në Vjenë, është kualifikuar zyrtarisht për Olimpiadën e Maratonës 2020. Kualifikimi për gjyqet olimpike ka qenë qëllimi i Perry Shoemaker që nga viti 2015. Mësuesja e arsimit parashkollor dhe nëna e tre fëmijëve ka realizuar ëndrrën pasi

Dhurata Caushaj është një tjetër kandidate shqiptare për Këshillin Bashkiak në Gjermani. Mësohet se ajo po kandidon në zonën e Freiburgut. Caushaj ka mbyllur studimet në shkencat infromatike por gjithashtu është edhe aktiviste për të drejtat e grave dhe emigrantëve

Çdo ditë, kjo grua e moshuar përshëndet fëmijët që shkojnë në shkollë pasi kalojnë pranë shtëpisë së saj. Kur nxënësit zbuluan se fqinja e tyre e dashur ishte duke lëvizur,  u larguan më herët nga shkolla për t’i dhënë lamtumirën

Një nga sportistet më të njohura të brezit tim, një nga emrat më të spikatur të sportit të atletikës shqiptare dhe shkodrane në veçanti, Vera Bregu, u nderua sot me titullin “Mjeshtër i Madh”, akorduar nga Presidenti i Republikës, Ilir

Të rinj dhe përfaqësues institucionesh në qytetin e Elbasanit i janë bashkuar një fushate e cila përmban mesazhe mbi të drejtat e grave. Kjo fushatë ka për qëllim informimin dhe edukimin e shoqërisë në respektimin e të drejtave të grave

Vlera e muajit të Ramazanit është e madhe për myslimanët sepse pikërisht në këtë muaj ka filluar zbritja e Kur’anit famëlartë. Kjo është periudha në të cilën besimtarët luten dhe agjërojnë nga lindja e diellit deri në perëndimin e tij,