Archive

Hulumtimet e reja të bazuara në disa shoqëri gjahtarësh ekzaminojnë se si njerëzit kanë jetuar për të paktën nëntëdhjetë për qind të ekzistencës së tyre, derisa bujqësia u shpik rreth 10,000 vjet më parë, përfundojnë se këto shoqëri janë kryesisht

Boksieri 21 vjeçar Jurgen Uldedaj është shqiptari i parë që shpallet kampion bote në kategorinë “Junior WBC”. 21-vjeçari e ka mposhtur polakun Krzysztof Twardoëski, duke triumfuar me pikë 97-93. Kujtojmë se Uldedaj, në Tiranë është kurorëzuar me rripin e më

Poetja Irma Kurti e cila ka botuar shtatëmbëdhjetë libra në gjuhën shqipe, njëmbëdhjetë në gjuhën italiane dhe katër në anglisht së fundmi ka marrë çmimin e parë me poezinë “E zakonshme”, në Konkursin Letrar Ndërkombëtar “Scriptura” në Nola të Napolit

Qendra e vendit ka diferencë të madhe me rajonet e tjera sa i përket numrit të lartë të automjeteve për banorë.  Sipas të dhënave të INSTAT, Tirana, Durrësi dhe Vlora kanë numrin më të lartë të automjeteve për banorë, ku

Barazia gjinore

Barazia gjinore është një prej vlerave thelbësore të një shoqërie demokratike. Është një nga Objektivat e Zhvillimit të Qëndrueshëm. Strategjia Kombëtare për Barazinë Gjinore dhe Eliminimin e Dhunës në Familje dhe Plani i Veprimit përbën një dokument të rëndësishëm të