Archive

Ndërsa perandori japonez Akihito u largua nga Fronti i Krizantemit në abdikimin e parë të vendit në 200 vjet, Naruhito zyrtarisht u bë perandori i ri më 1 maj 2019, duke futur një epokë të re të quajtur Reiëa (harmoni).

Pasi u anashkalua nga institucionet në Kosovë një vepër e një kompozitori në Prishtinë është përzgjedhur për t’u dhënë premierë në Vjenë. Bëhet fjalë kompozitorin e muzikës klasike, të filmit dhe teatrit Trimor Dhomi, i cili është një nga katër