Archive

Qëndrimi i rehatshëm larg shtëpisë mund të jetë i shtrenjtë, por nuk ka pse të jetë. Gjatë 5 viteve të fundit kam udhëtuar nëpër dhjetra vende. Pyetja që dëgjoj më së shumti, deri tani, është “si mund ta përballosh këtë?”

100 vjet më parë, lindi këngëtari dhe muzikanti amerikan Pete Seeger. Ai kishte një varg regjistrimesh të njohura  gjatë viteve 1950 si anëtar i Weavers dhe ishte një kompozitor i vlerësuar i cili bashkë-shkroi Where Have All the Flowers Gone?,

Besnik Boletini ka përfunduar studimet master në Universitetin e Prishtinës, në Departamentin e Sociologjisë. Aktualisht punon në Qendrën Kosovare për Gazetari Hulumtuese, Preportr me të cilën për projekte të caktuara kanë bashkëpunuar me gazetarë dhe organizata të ndryshme në Serbi.