Archive

“Mos e prishni atë që keni, duke dëshiruar atë që nuk keni; mos harroni se ajo që keni tani dikur ka qenë ndër gjërat që keni shpresuar”, Epicurus.

Afrika merr mbështetje financiare masive nga organizata më e madhe bankare në botë. Përveç 200 miliardë dollarëve që tashmë ka premtuar për të luftuar ndryshimet klimatike, Grupi i Bankës Botërore po rrit mbështetjen për Afrikën duke angazhuar 22.5 miliard $ 

Ka shumë rrugë që njerëzit ndjekin për të rigjetur qëllimin e tyre. Rruga e Patricia Murray filloi në rrugët e Uashingtonit D.C. Ashtu si historia e saj, ka miliona histori të njerëzve të tjerëve që përfundojnë të pa strehë çdo

“Më përpara goca ime nuk dinte as të shkruante dhe as të lexonte. Tani vjen vetëm me vlerësime të mira madje mësuesit i vendosin edhe yje. Mezi pret orarin të shkojë në shkollë”. Kështu e nis rrëfimin e tij Iljaz

Varfëria është një sfidë që sjell shumë dëme dhe për familjet që bien pre e saj edhe shumë pasoja. E vetmja mënyrë për t’i dhënë fund varfërisë është punësimi i sigurt. Shembuj të tillë janë një model i mirë për

Një mësues që dhuron një pjesë të madhe të pagës për nxënësit më të varfër është shpallur mësuesi më i mirë në botë. Bëhet fjalë për Peter Tabichi mësuesin e shkencave nga Kenia i cili ka marrë çmimin 1 milion