Archive

Në partneritet me The Moth, një organizatë jofitimprurëse dedikuar artit të tregimit, ju sjellim folësit më frymëzues në të gjithë botën. Jeff Simmermon ishte në humor të keq pas “divorcit të papritur” disa vite më parë. Gjithçka që donte të

Në vend që njerëzit t’i hedhin rrobat në plehra dhe të kontribuojnë për të mbushur depot, Gillette po paguan që ato të riciklohen dhe po i inkurajon njerëzit që ta bëjnë një gjë të tillë edhe në komunitetet e tyre.

Dritrin Selmani është 8 vjeçari gjeni që ka një nivel inteligjence mbi mesataren. Shpjegimi për planetet e satelitët është i thjeshtë për vogëlushin. Ai i kupton dhe i thjeshtëzon edhe disa enigma të universit. Pas testimit nga instituti Atom niveli

Dennis Joyner duhej të priste 50 vjet për të falënderuar njeriun që i shpëtoi jetën në Vietnam. Joyner, një banor në Longwood i cili tani është 70 vjeç, ishte 20-vjeç, kur po kalonte në këmbë më 26 qershor 1969, kur

Thomas Panek ka qenë gjithmonë një vrapues i rregullt, megjithatë, ai hyri në histori të dielën në një maratonë në Nju Jork. Ndërsa konkurrentët me shikim të dobët zakonisht përdorën udhëzime njerëzore, Panek u bë personi i parë që përfundoi

“Pa marrë parasysh prej nga jeni, ëndrrat tuaja janë të vlefshme”. – Lupita Nyong’o