Archive

“Një njeri nuk është i vjetër deri sa pendimet të zënë vendin e ëndrrave” – John Barrymore

Katër dekadat e luftës në Afganistan kanë lënë një numër të paimagjinueshëm njerëzish të plagosur. Kjo qendër po ndihmon viktimat e luftës përmes gjymtyrëve proteza dhe basketbollit.

Sezoni i mbrëmjes së maturës po vjen dhe një organizatë po hap dyert për të ndihmuar vajzat në nevojë që ky event të jetë i veçantë për to. Kenzie’s Closet që në vitin 2006 filloi të ndihmojë nxënëset që nuk

Fëmijët kanë një aftësi për të mësuar dhe për t’u modifikuar. Roli jonë është vetëm që t’i mbështesim të jenë vetvetja, vetëm kështu do të mund të rriten në mirëqënien për të pranuar tjetrin në lirinë e tij të të

Një vajzë 16-vjeçare është nominuar për Çmimin Nobel të Paqes 2019, për fushatën e saj ndërkombëtare në mbrojtje të mjedisit. Greta Thunberg ka qenë frymëzim për qindra protesta të drejtuara nga të rinjtë në mbarë botën. Fillimisht e nisi lëvizjen

Të rinjtë janë shumë pak të informuar dhe të ndërgjegjësuar për metodat kontraceptive. Për grupmoshën 15-19 vjeç 3.5% e të rinjve të pyetur mund të përdornin çfarëdolloj metode dukë përfshirë edhe atë natyrore, ndërsa vetëm 0.3% e të rinjve përdorinin

Rigels Xhemollari është një shembull suksesi i të riut që vjen nga rrethinat për të ndërtuar karrierën në kryeqytet. Ka lindur dhe është rritur në qytetin e Pogradecit, ndërsa studimet për drejtësi i ka ndjekur në Universitetin e Shkodrës. Gjatë