Vajza që kthen materialet e riciklueshme në vepra arti
13/04/2019
0 komente
Shpërndaje

Vajza që kthen materialet e riciklueshme në vepra arti

rtjola Nikolla, është 18 vjeç nga fshati Troshan i Zadrimës. Që kur ishte në fillore, Artloja mësoi të transformonte shishet plastike apo xhamat, në lule dhe vepra të tjera të riciklueshme. Nxënësja tregon se, një zë brenda saj nuk fle asnjeherë dhe kërkon të gjejë të bukurën, edhe tek mbeturinat, të cilat i riciklon dhe i kthen ne vepra arti. Pavarësisht talentit që ajo ka në krijmtari artistike, Nikolla nuk e sheh të ardhmen tek arti. 18 vjeçarja shprehet se prindërit e saj, janë arsimdashës dhe se e mbështesin kur ndërmerr nisma me riciklimin, por ajo do të zgjedhë studimet e larta për mjekësi. Artjola, krijon shpesh mini-ekspozita me materiale të riciklueshme për aktivitetet që organizon shkolla e saj në Blinisht.

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.

Komentet

Asnjë Koment Ju mund të jeni i pari që të komentoni!

Shkruani një Koment

Të dhënat tuaja janë të sigurta! Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet dhe të dhënat tuaja nuk do të shpërndahen me persona të tretë. *