Vajza iu vra në aksident, kjo është gruaja e parë që ndërmori nismën kundër drejtimit të makinës në gjendje të dehur
25/05/2019 Shpërndaje

Vajza iu vra në aksident, kjo është gruaja e parë që ndërmori nismën kundër drejtimit të makinës në gjendje të dehur

Pasi vajza e saj 13-vjeçare u vra nga një aksident, pasi sepse makinën në gjendje të dehur, Candy Lightner themeloi në shtëpinë e saj nismën “Nënat kundër shoferëve të dehur” në 7 mars 1980. Përpara nismës për drejtimin e makinës në gjendje të dehur nuk kishte asnjë ndëshkim. Pasojat ligjore për drejtim të makinës në gjendje të dehur ishin të ulëta ndaj organizata e saj transformoi qëndrimet amerikane në lidhje me drejtimin e makinës në gjendje të dehur dhe luftoi me sukses për ligje më të rrepta në të gjithë vendin.

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.