Të luftojmë padrejtësitë
11/04/2019 Shpërndaje

Të luftojmë padrejtësitë

Ditën e djeshme një grup djemsh dhe vajzash, gjimnazistë në shkollën sportive ‘Benardina Qeraxhiu’ në Durrës përcollën mesazhe të rëndësishme për jetën, respektimin e të drejtave të njeriut, konkretisht për gratë dhe vajzat, përmes një ekspozite të mbajtur në ambientet e kësaj shkolle.

Mesazhet që dominuan në këtë ekspozitë ishin kundër dhunës në familje dhe shoqëri, barazi gjinore, për ti thënë stop trafikimit të qenieve njerëzore dhe për ngritjen e zërit ndaj rreziqeve dhe padrejtësive. Ekspozita u vizitua nga të rinj dhe aktorë të ndryshëm që ishin pjesë e aktivitetit të organizuar në kuadër të javës olimpike, me të cilët u diskutua më tej për mënyrat si mund të zhvillohen dhe fuqizohen të drejtat tona në shoqëri, duke bashkëpunuar së bashku.

© 2019, Pozitivi. All rights reserved.